СТАРТИРА НОВ ПРОЕКТ „НАСЪРЧАВАНЕ НА ОБУЧЕНИЕ ЗА ГЛОБАЛНО ГРАЖДАНСТВО ЧРЕЗ ПРЕДСТАВЯНЕ НА ИСТОРИИ В ДИГИТАЛЕН ФОРМАТ” - RIGHTS

БЦДИ е партньор в новия проект „Насърчаване на глобалното гражданско обучение чрез представяне на истории в дигитален формат” (RIGHTS), финансиран от Европейска програма Комениус “Учене през целия живот”.

Водещ партньор е Университетът „Гилермо Маркони” в Рим.

Проектът цели да идентифицира съвременни текущи практики, свързани с обучение по глобално гражданство и методологии, използващи представянето на истории в дигитален вид в Европейските гимназиални училища.

RIGHTS е мултинационален и дейностите му ще се осъществяват в Италия, България, Турция, Норвегия, Португалия, Испания, Швейцария както и един асоцииран партньор от САЩ.

RIGHTS предвижда провеждането на изследване, дигитален обучителен курс за учители, създаване на образователна платформа (електронна учебна програма, обучителни цели) и провеждане на изследователски експерименти.

Активна целева група от 50 гимназиални учителя и 60 ученика ще бъде формирана. Резултатите от проекта ще бъдат разпространени чрез мрежите, в които БЦДИ участва, както и чрез изградени връзки с образователни и социални институции.