Новини

 • 18/01/17
  СБЖ ОТЛИЧИ ТАНЯ ЙОВЕВА СЪС „ЗЛАТНО ПЕРО”

  Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ присъди най-високото си отличие – „Златното перо”, на г-жа Таня Йовева. Наградата и почетната грамота бяха връчени на журналистката на 4-ти януари лично от председателя на УС на СБЖ г-жа Снежана Тодорова.

 • 20/12/16
  Българки разработват технология за пречистване на води чрез нано-диаманти

  Пречистване от отровите чрез нано-диаманти – това е идеята на проекта НаноБиоРем, разработван от група българки с надеждата да разпространят технологията по цял свят. Казват, че изобретението им може да направи чудеса за човешката кожа, но далеч не само тя може да „грейне“ чрез нанодиамантите. Освен за подобряване на здравословното състояние нано-технологията може да e полезна и за пречистване на вода.

 • 20/12/16
  Три млади българки са отличени от ЮНЕСКО за принос в науката

  Три обещаващи млади български жени учени бяха отличени с национални стипендии за своя изключителен принос в областта на науката, съобщава nauka.offnews.bg.

 • 20/12/16
  Българка разработи облачна ERP за яйцеферми

  Облачна система за управление на яйцеферми е разработила младата българка Магдалена Стефанова.

 • 01/12/16
  И Свиленград с център за помощ на жертви на домашно насилие

  Консултативен център с безплатни услуги за жертви на домашно насилие беше открит в Свиленград на адрес бул. “България” 51.

 • 24/11/16
  НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ 2016 - Обединени срещу насилието, за Сигурност и Солидарност

  Позиция и призив на Алианс за защита от насилие основано на пола(АЗНОП)

  Алианс за защита от насилие основано на пола се присъединява към Европейската кампания Stepup и към Европейската коалиция за премахване на насилието срещу жени!

  Време за Обединение за качествен скок и промяна в законодателство и политики за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие, основано на пола.

 • 18/11/16
  Боно стана първият Мъж на Годината на списание Glamour

  “Той е един от най-дейните и ефективни застъпници на жени и момичета, които познавам.… Като активист, той използва тези умения, за да накара света да говори за факта, че прекратяването на крайната бедност започва с овластяването на жените и момичетата.” - Мелинда Гейтс,филантроп, Жена на годината за 2013г, съпруга на Бил Гейтс

 • 03/11/16
  Международна конференция „Екологична справедливост за един свят за всички” – Тарту, Естония

  На 26 и 27-ми октомври 2016 г. в гр. Тарту, Естония се проведе международна конференция по проект SAME WORLD, финансиран от програмата Europe Aid (DCI-NSA-ED 2014/338-120) под надслов „Екологична справедливост за един свят за всички”. Водещ партньор е Центърът за информация и образование за развитие (CIES) от гр. Рим, Италия, а партньори са още 12 организации от Германия, Италия, Естония, Унгария, Словения, Словакия, Италия, България, Португалия, Испания и Гърция, асоциирани партньори по проекта са Университети от Литва, Румъния, Ирландия, Кения, Танзания, Мианмар, Мозамбик, Гърция, Литва, Белгия, Унгария, Македония, Великобритания. Партньор от България е Фондация „Български център за джендър изследвания”, а асоциирани партньори са РУО – Бургас и РУО – Силистра.

 • 01/11/16
  СЕДМИЦА НА БАЩАТА 7 – 13.11.2016 Г. БАЩА НА МЯСТО


  Национална кампания „Да бъдеш Баща“

  Между7 и 13 ноември 2016 г. в цялата страна за четвърти пореден път ще се проведе Седмица на Бащата.

 • 16/09/16
  Евродепутатът Мария Габриел се срещна в Брюксел с представителя на България в лятното училище „Агора“

  За втора поредна година в Брюксел се проведе лятно училище „Агора“, организирано от Европейското женско лоби. Целта бе заздравяване на връзките между младите хора, които работят по въпроса за равенството между половете и повишаване броя на възможностите за развитие на жените в различни сфери на дейност. Участниците бяха млади жени на възраст между 18- 30 години от цяла Европа.

 • 13/07/16
  Жените начело на властта по света

  От утре Великобритания ще има жена за премиер и това ще е Тереза Мей. По този повод Франс прес предлага справка на страните в света, ръководени от жени.

 • 29/06/16
  Deadline extended! Call for Applications for the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017

  Deadline for applications extended: 22 July 2016

  Bulgarian Gender Research Foundation (BGRF), in cooperation with its partners the Advocates for Human Rights from Minnesota, the International Network forEconomic, Social and Cultural Rights /ESCR-Net/ and the European Women Lawyers’ Association/ EWLA/

  are pleased to announce the Call for Applications to participate in the training programme of the Sixth Round of the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017. The first session of the Institute will be followed by a workshop of the International Network on Economic, Social and Cultural Rights.