Фондация БЦДИ изработи Методика за социално-психологическо консултиране на пострадали от домашно насилие

Фондация БЦДИ издаде Методика за социално-психологическо консултиране на пострадали от домашно насилие в изпълнение на проект „Да обединим усилия в борбата срещу домашното насилие”. Проектът се финансира от Министерство на правосъдието на Република България с договор № 93-00-183/2018 г.

Методиката е насочена към специалисти, консултиращи жертви на домашно насилие и в нея са разгледани основните елементи и етапи от провеждането на доверителен контакт и интервю с пострадалите лица.

Методиката може да видите в прикачения файл.

20/11/18
Прикачени файлове:
 • 26/11/18
  България – 2018 година и с какво посрещаме тези 16 дни срещу насилието срещу жените

  С над 45 жени и техни деца убити от началото на 2017 година най-често от техни близки партньори. В някои от случаите убийците са били познати и на органите на полицията, както и са имали достъп до оръжие.

 • 26/11/18
  #Чуйте и нашия глас срещу насилието – #MeToo – България 2018

  Ние, организациите от Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола” се присъединяваме към международните дни срещу насилието срещу жени /25 ноември – 10 декември 2018/ и към международните гласове и движения, като #MeToo

 • 23/11/18
  БДФ награди победителите в конкурса „Най-голям корпоративен дарител“ 2018

  Вчера, 22 ноември 2018 година на изискана церемония на Български дарителски форумв Президентството в присъствието на представители на институции на най-високо ниво, на кметове, представители на бизнеса и на донорски и неправителствени организации бяха връчени наградите на Български дарителски форум за 2018 година за Най- голям корпоративен дарител.

  Изключителна чест и удоволствие за нас е, че сред тазгодишните награди е отличено и пъртньорството на Алианса за защита от насилие основано на пола сAVON – България като най-сполучливо партньорство в сектора и за нашата последователност в една изключително трудна година.

  Силвия Димитрова като координатор на специализираната денонощна телефонна линия за лица пострадали от домашно насилие, която е подкрепена от AVON,получи отличието за Алианса.

  Тази награда задължава още повече Алианса да работи в партньорство с други орга