СЕДМИЦА НА БАЩАТА 7 – 13.11.2016 Г. БАЩА НА МЯСТОНационална кампания „Да бъдеш Баща“

Между7 и 13 ноември 2016 г. в цялата страна за четвърти пореден път ще се проведе Седмица на Бащата.

01/11/16

Вече стана традиция през втората седмица на месец ноември да отбелязваме „Седмицата на бащата“. Тази година избрахме мотото „Баща на място“ в чест на най-важното място, което може да заема всеки мъж – до сърцето на децата си и рамо до рамо с партньора си.

През Седмицата на бащата татковците и другите значими за децата мъже могат да открият още повече възможности за щастливи мигове с децата и семействата си, с другите бащи и с приятелите на децата си.

Ще търсим мястото на бащите – къде всеки от нас е поставил своя баща, къде виждат себе си днешните татковци, и къде е мястото на бащите в българското общество днес.

Кога, къде и какво?Публични събития за Седмица на бащата ще бъдат организирани из цялата страна.Очаквайте програмата на Седмицата на www.mencare.bg.

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации в цялата страна.

Кой може да участва?В инициативата могат да вземат участие всички институции, организации, фирми и клубове, които имат желание да подпомогнат по-активното включване на бащите или други важни за децата мъже в грижите за децата или пък да разпространят информация за „Седмица на Бащата“.Те могат да организират разнообразни дейности, в които да има реално включване на бащи и важни за децата мъже.

Как да се включите?Ако Вие или Вашата организация желаете да се включите в Седмицата на Бащата, свържете се с нас на e-mail адрес: david.kiuranov@roditeli.orgи телефон 0879 509 548 (Давид Кюранов, координатор на Национална кампания „Да бъдеш Баща“).

Ние ще Ви подкрепим с разработени примерни идеи за Седмицата, плакат за инициативата, покана за включване, съобщение до медиите за отразяване на инициативата.

Национална кампания „Да бъдеш Баща“ води началото си от 2013 г., когато10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампанияза бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента. Целта наMenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Как да си направите Седмица на бащата и цялото куфарче с инструменти можете да откриете на:

http://mencare.bg/fathers_week_toolkit/