СБЖ ОТЛИЧИ ТАНЯ ЙОВЕВА СЪС „ЗЛАТНО ПЕРО”

Съюзът на българските журналисти /СБЖ/ присъди най-високото си отличие – „Златното перо”, на г-жа Таня Йовева. Наградата и почетната грамота бяха връчени на журналистката на 4-ти януари лично от председателя на УС на СБЖ г-жа Снежана Тодорова.

18/01/17

Признанието за Таня Йовева идва след повече от 50 години труд на журналистическото поприще. През десетилетията тя създава множество материали, свързани с проблемите на хората с увреждания, но и отразява постиженията на хората в неравностойно положение в образованието, науката, изкуството и спорта.

Таня Йовева е автор на две книги -"Думите като очи" и "Европа за хората - достойният труд на достойните хора". Предстои отпечатването и на третата й книга, посветена на предизвикателствата на съдбата.

Г-жа Йовева е главен редактор на електронното списание "Личностно развитие". На страниците на изданието се представят и дискутират актуални теми и проблеми, свързани с живота на хората с увреждания в България, както и се публикуват интервюта с успели българи. Таня Йовева е председател на неправителствена организация "Национален Алианс за Развитие".

Честитим заслужената награда на нашата колежка и поднасяме своите благодарност и признание към нея за това, че с журналистическите си публикации и книги, както и с цялата си дейност през годините, насърчава хората в неравностойно положение да намерят силата в себе си и да превъзмогнат неблагоприятните обстоятелства на съдбата и уверено да следват своя път на развитие със самочувствие и достойнство!

Отнасяме се с огромно уважение към активната й дейност, грижата и усилията й да търси решения и възможности за реализация на жените с увреждания в България. Една от каузите и мисията на перото на Таня Йовева е да покаже предизвикателствата и личните битки на хората в неравностойно положение. Адмирации за нейната настойчивост да говори, да алармира и да настоява за намиране на решения, както и за надеждата и увереността, които дава на хората с увреждания, че могат да бъдат равноправни участници в обществото и пазара на труда.

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

 • 28/08/17
  ПОКАНА ДО МЕДИИТЕ - ПРЕСKОНФЕРЕНЦИЯ - 30.08.2017 г.

  Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола”, обединяващо11 организации от цялата страна и Фондация „Български център за джендър изследвания”, със съдействието на Българската телеграфна агенция организират на 30 август 2017 г. от 13,00 до 14,30 часа в сградата на БТА пресконференция на тема „НЕ на насилието срещу Жените и бездействието на институциите! ДА на незабавната ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие – Истанбулската конвенция!”

 • 28/08/17
  ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ

  Изправяме се срещу БЕЗДЕЙСТВИЕТО и срещу НЕжеланието да се приемат необходимите законодателни промени за най-строго преследване и наказване на извършителите на насилие! Да се ратифицира незабавно Истанбулската конвенция- Конвенцията на Съвета на Европаза превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие!

  НЕ на ОРЪЖИЯТА и на БЕЗКОНТРОЛНАТА им употреба!

 • 28/07/17
  Осем семинара, посветени на темите: изменения на климата, екологична справедливост и екологична миграция по проект SAME WORLD бяха проведени в градовете Бургас, Силистра, Кочериново и София

  През периода 8-15 юни 2017 г. екипът на Фондация „Български център за джендър изследвания” проведесерия от семинари в училища в рамките на проекта „SAME WORLD” в градовете Силистра, Бургас, София и Кочериново на тема измененията на климата, екологична справедливост и екологична миграция.