И Свиленград с център за помощ на жертви на домашно насилие

Консултативен център с безплатни услуги за жертви на домашно насилие беше открит в Свиленград на адрес бул. “България” 51.

01/12/16

Днес от Български център за джендър изследвания – клон Хасково организираха и дискусионен форум на тема “Обединени срещу домашното насилие. Взаимодействие между институциите” в кметството на Свиленград.

На форума, пред представители на различни институции, беше представена дейността на фондацията и Световната кампания “16 дни на активизъм срещу насилието над жените”, както и “Явлението “домашно насилие” и възможностите за взаимодействие през очите на институциите – съд, прокуратура, полиция, социални служби, община и др.” На финала се проведе и дискусия.

Haskovo.info припомня, че офиси на фондацията има още в Хасково, ул. “Пирин” 9 и Димитровград, ул. “Св. Климент Охридски” 1, ет. 1, офис 1.

Източник: Haskovo.info

 • 06/12/17
  Avon България дари 50 000 лв. за стартиране на телефонна линия в помощ на жертвите на домашно насилие

  Avon дари събраните средства в кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ на своя партньор в България - „Алианс за защита от насилие, основано на пола“

 • 28/08/17
  ПОКАНА ДО МЕДИИТЕ - ПРЕСKОНФЕРЕНЦИЯ - 30.08.2017 г.

  Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола”, обединяващо11 организации от цялата страна и Фондация „Български център за джендър изследвания”, със съдействието на Българската телеграфна агенция организират на 30 август 2017 г. от 13,00 до 14,30 часа в сградата на БТА пресконференция на тема „НЕ на насилието срещу Жените и бездействието на институциите! ДА на незабавната ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие – Истанбулската конвенция!”

 • 28/08/17
  ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ

  Изправяме се срещу БЕЗДЕЙСТВИЕТО и срещу НЕжеланието да се приемат необходимите законодателни промени за най-строго преследване и наказване на извършителите на насилие! Да се ратифицира незабавно Истанбулската конвенция- Конвенцията на Съвета на Европаза превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие!

  НЕ на ОРЪЖИЯТА и на БЕЗКОНТРОЛНАТА им употреба!